Testeaza-ar putea imbunatati detectarea de BCJ la oameni
Un post extrem de sensibile-mortem testul ar putea ajuta oamenii de stiinta mai exact a determina daca o persoana a murit din cauza bolii Creutzfeldt-Jakob (BCJ), o tulburare neurologica umane cauzate de aceeasi clasa de proteine infectioase care declanseaza boala vacii nebune, conform unui nou studiu sprijinit in parte de catre National Institutes of Health (NIH). Constatare deschide posibilitatea ca astfel de testare ar putea fi rafinat, in viitor, astfel incat sa poata fi utilizat pentru a detecta boala prionice in care traiesc oameni si animale inainte de debutul simptomelor.
Testul, numit de conformatie-immunoassay dependente (CDI), a fost initial dezvoltat pentru a detecta diferite forme de boala cauzatoare de proteine numite prioni la vaci, oi, caprioare si alte animale. In noul studiu, cercetatorii au condus de Jiri Safar, MD, Bruce Miller, MD, Michael Geschwind, MD, Stephen DeArmond, MD, si de laureatul Nobel Stanley B. Prusiner, MD, de la Universitatea din California, San Francisco, a constatat ca CDI nu numai identifica prioni in tesutul creierului uman, dar este mai rapida si mult mai precisa decat metodele standard de detectare imunologice, care a detecta doar o mica parte din prioni infectioase care pot fi in creier.
Constatare apare in din martie 1, 2005 Numarul de Proceedings al Academiei Nationale de Stiinte, www.pnas.org. Doua componente ale NIH, Institutul National de Tulburari neurologice si accident vascular cerebral (NINDS) * si Institutul National de Aging (ANI), sprijinit de studiu. Sprijinul suplimentar a fost asigurata de Douglas John French Fundatia pentru cercetare Alzheimer, Fundatia McBean, si Boala Alzheimer Research Center din California.
Concluziile acestui NIH de cercetare finantate sunt un important pas inainte pentru detectarea prioni, a declarat Michael Nunn, Ph.D., NINDS director de programe de cercetare prionice. A fost foarte dificil pentru a genera teste de diagnosticare in acest domeniu si aceste rezultate sunt o imbunatatire semnificativa pentru diagnosticul BCJ in care traiesc oameni.
In cadrul studiului, Prusiner si colegii sai extrase tesutului cerebral de la 28 de persoane care au murit de CJD. Ei testat aceste probe cu ajutorul CDI, care foloseste anticorpi foarte specifice, care se leaga de toate bolile-prioni care cauzeaza in creier. Ei, de asemenea, folosit imunohistochimia (IHC) pentru a masura numai proteine prionice, care sunt rezistente la o enzima numita de proteaza. Proteaza-prioni rezistente sunt anormale si, de obicei infectioase, ceea ce inseamna ca poate provoca BCJ si alte boli neurodegenerative. CDI detectat prioni anormale in toate regiunile creierului esantion. In contrast, cercetatorii au descoperit ca IHC detectate prioni anormale in mai putin de 25 la suta din regiuni ale creierului esantion. Constatari, in functie de cercetatori, sugereaza faptul ca CDI ar putea fi folosite pentru a stabili sau infirma diagnosticul de BCJ cu o precizie mai mare de IHC, in special atunci cand un numar mic de probe sunt disponibile. Prusiner si colegii sunt exploreze posibilitatea de a utiliza CDI in tesuturile vii, cum ar fi de sange sau musculare, pentru a detecta si diagnosticarea bolilor prionice, cum ar fi CJD sau encefalopatiei spongiforme bovine (ESB, boala vacii nebune), in timp ce oamenii sau animalele sunt inca in viata.
Aceasta cercetare este nu numai un avans important pentru detectarea si diagnosticarea bolilor prionice, dar, cu identificarea de proteaza-sensibile prioni infectioase, va duce la o mai buna intelegere a proceselor de boala de baza, a declarat Andrew Monjan, Ph.D., Sef al Neurobiologie Nias de imbatranire Branch.
Prusiner a primit in 1997 Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina pentru descoperirea de prioni. Spre deosebire de virusuri, bacterii, ciuperci, si paraziti, prioni nu contin ADN sau ARN. In schimb, prioni sunt un tip de proteine modificate in mod normal, gasite in interiorul celulelor la oameni si alte organisme. Aceste proteine anormale prionice par sa converteasca alte, prioni normal la o forma anormala. Multi oameni de stiinta acum cred ca acest proces de conversie duce la mai multe boli dementing la om, inclusiv CJD. Bolilor la animale similare includ encefalopatia spongiforma bovina (boala vacii nebune) la bovine si scrapie la oi. Anormala, proteine misfolded contribuie la varsta de alte legate de boli neurologice, cum ar fi Alzheimer si a bolilor Parkinsons. Potrivit Prusiner si colegii sai, testarea CDI in cele din urma ar putea avea un rol in diagnosticarea altor boli neurodegenerative, inclusiv Alzheimer si Parkinsons, in care in mod normal in forma de proteine sunt structural modificate.
A lua legatura cu: Doug Dollemore
dollemod@nia.nih.gov
NIH / Institutul National de pe Aging
Margo Warren
warrenm@ninds.nih.gov
NIH / Institutul National de Tulburari neurologice si accidente vasculare cerebrale
Obezitatea infantila creste dramatic in Marea Britanie
Intre 1995 si 2003, incidenta obezitatii in randul copiilor din Regatul Unit in varsta de 2-10 a crescut de la 9,9% la 13,7%. Procentul de copii cu varsta intre 2 - 10, care au fost supraponderali
Orientarea si oua
Stabilirea de polaritate prima data in embrionul in curs de dezvoltare de mamifere este unul dintre subiectele cele mai controversate in biologie de dezvoltare de astazi.
Drs. Davor Solter si Takas
Repere Conferinta Need For formulari mai bun pentru copii, Marea Britanie
O conferinta gazduita de farmaceutice Royal Society of Great Britains Farmacistii Grupul industrial, in asociere cu neonatale & pediatric Farmacistii Grupa luni, 25 aprilie uitat la aspectele lega
Rentabilitatea Perioada de Gestionat Ingrijire Planuri Might Be termina, spun analistii
The New York Times, miercuri, a examinat probleme potentialul de urmat pentru companiile de ingrijire gestionate cum scade in continuare in locuri de munca de fabricatie si de o redresare plina de cos